De cateva zile am dezvoltat o noua obsesie, de data aceasta legata de The Vampire Dieries. Am vazut primul sezon si acum sunt la cel de-al doilea. Am mai avut o perioada asemanatoare acu vreo doi ani cand am citit toate cartile din saga Twilight in 3 zile. Apoi mi-a trecut. Inainte de asta l-am descoperit pe Dan Brown cu al lui DaVinci Code si am citit intr-o saptamana toate cartile scrise de el. Se pare ca la mine asa functioneaza, totul sau nimic. Oricum ca sa fiu in tema cu sumbra si fascinanta lume a vampirilor, m-am gandit la o tarta de fructe de padure.

Am cumparat fructe de padure la vrac de la Auchan si eram hotarata sa-mi folosesc reteta de Pate Brisee, asa ca am purces la framantat cu mana si la adaugat zahar din belsug pentru a face o tarta yummi.

Am folosit:

  • pate brisee -aluat de tarta precopt -1 foaie
  • 2 cani fructe de padure
  • 2 plicuri gelatina
  • 2 cani de zahar
  • 2 cani de apa (sau compot strecurat de gutui in cazul meu)

Nu am vrut sa ma mai complic cu crema de vanilie dar voua va recomand sa o faceti deoarece altfel tarta nu are acelasi farmec.

1. Am precopt aluatul de tarta.

2. Am pus gelatina la inmuiat in apa (compot). Dupa 10 minute in care s-a hidratat, am pus-o pe fac mic doar pentru a o incalzi, fara insa a o fierbe.

3. Am luat gelatina de pe foc si am adaugat restul ingredientelor amestecand bine.

4. Cand aluatul de tarta s-a racit am turnat compozitia de fructe de padure si am fat la frigider. Am servit cu frisca.

POFTA BUNA!!:) si by the way, va recomand cartile The Vampire Dieries pentru o evadare intr-o lume altfel:)

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment