Prietena mea Raluca are o pasiune pentru tot ceea ce este japonez si planuieste de zor o vacanta in Japonia pentru sfarsitul anului. Deoarece de mult timp imi tot pomeneste de retete japoneze am hotarat sa ii dedic aceasta reteta ei. O reteta simpla (cuvantul okonomiyaki inseamna de fapt “cu ceea ce doresti”) in care se folosesc legume maruntite si carne, iar placinta se serveste cu maioneza (cu usturiu) sau sos Okonomiyaki-pentru cei care au asha ceva prin bucatarie:)

Avem nevoie de:

[pentru 4 persoane]

  • 1 cana faina
  • 3/4 cana apa
  • 1 ou
  • 1/4 de varza razalita(cam 2 sau 3 cani)
  • 1 morcov razalit
  • 1 dovlecel mic razalit
  • 3 ceape verzi taiate marunt
  • 4 bucati de bacon
  • sos Okonomiyaki  (sau sos Worcestershire)
  • maioneza

1. Amestecam faina cu oul si apa apoi adaugam varza, morcoul, dovlecelul.

2. Incalzim intr-o tigaie mare 2 linguri de ulei de masline.

3. Turnam amestecul in tigaie.

4. Prajim pe fiecare parte cam 10 minute sau pana devine placinta aurie.

5. Servim cu sos.

Un fel de omleta cu multe legume foarte delicioasa si sanatoasa–si cel mai important-japoneza:)

POFTA BUNA!!!

Leave a Reply


Recent posts

Hajdúszoboszló sau Hajdu

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Salata cu somon si...

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

City Break la Szeged

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Sparanghel pe grill cu...

Posted on iun - 15 - 2014

0 Comment