Cheesecake cu capsuni

Un tort simplu si gustos care foloseste branza de vaci si capsuni.

Pentru ca am primit niste branza de vaci facuta in casa (care e un pic mai grasa si mai cremoasa decat cea de la magazin) m-am gandit sa fac un cheesecake delicios.

Asadar pentru acest tort avem nevoie de:

Ingrediente pentru blat:

  • 250 gr de biscuiti digestivi
  • 200 gr unt topit
  • 2 lingurite cacao
  • 1.5 lingurita scortisoara

Ingrediente pentru tort:

  • 400 gr frisca dulce batuta tare
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr de zahar tos
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pliculet gelatina dizolvat in 1/4 cana apa(sau 2 plicuri daca scrie pe plic pt 250 ml de lichid)
  • 2 cani de capsuni taiate cubulete

1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora.

2. Biscuitii se sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza in forma de tort si se piseaza bine.

3. Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe (daca o fierbem isi pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci.

4. Frisca se bate tare. Se amesteca apoi cu braza de vaci si cu capsunile pisate.

5. Se asambleaza tortul. Se da la rece peste noapte.

Serviti tortul ornat cu felii de capsuni.

Observatie: in functie de tipul de gelatina folosit s-ar putea sa trebuiasca mai mult de un plic de gelatina. Cititi pe plic indicatiile pentru a vedea la ce gramaj de lichid se foloseste pliculetul de gelatina respectiv(250 g sau 500g).

POFTA BUNA!!!

5 Responses so far.

  1. Leely says:

    Wow! Arata bestial! Sunt convinsa ca si gustul este pe masura. Trebuie neaparat facut (dupa ce iau ingredientele necesare)! Pana atunci salivez la greu…

  2. dana says:

    arata sublim.branza este dulce sau se poate folosi si urda? multumesc anticipat.

    • Adriana says:

      Nu stiu cum ar iesi cu urda pentru ca nu am incercat niciodata. Dar daca imi amintesc eu bine urda este foarte consistenta (grasa) si foarte scumpa. Daca ai din belsug merita incercat! Eu de obicei fac clatite cu urda..yummm

  3. Florina says:

    Nu se specifica la pasi cand se adauga esenta de vanilie si zaharul. Banuiesc ca se adauga in branza, dar e bine sa fie specificat.

Leave a Reply


Recent posts

Cum sa curatam cuptorul...

Posted on dec - 20 - 2014

0 Comment

Ceai de ghimbir (Ginger...

Posted on dec - 18 - 2014

0 Comment

Oua moi cu branza...

Posted on dec - 14 - 2014

0 Comment

Rodos (Rhodes), Grecia, un...

Posted on dec - 14 - 2014

0 Comment