Tort cu banane si crema de vanilie plus fructe de padure (1 of 1)O inventie proprie deoarece ne-am saturat de banana bread sau chec de banane simplu si am hotarat sa ii facem creme:) Deoarece eu sunt fascinata de banana bread sau checul de banane am zis sa mai diversific putin si sa creez un tort cu crema de vanilie, deoarece in familia noastra vanilia este de neinlocuit in bucatarie. Si cum astazi se serbeaza Ziua Mamei pe mapamond, vreau sa urez tuturor mamelor si mamicilor din lume un “La Multi Ani!!!”. Ingrediente:

Blat:
  • 2 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana unt
  • 2 oua mari
  • 4 banane foarte coapte
  • 1 smantana mica
  • 1 iaurt  ZUZU 0% dietetic
  • 1/2 cana nuci zdrobite
  • 1 zahar vanilat

Crema:

  • 2 plicuri budinca de vanilie
  • 1 l lapte
  • 8 linguri zahar
  • 1 unt
  • 2 linguri de zahar pudra

Ornat:

  • 300 grame fructe de padure
  • 4 linguri zahar

1. Amestecam toate ingredientele pentru blat dupa ce pasam bananele. Va rezulta un aluat care il coacem la 180 de grade C aproximativ 40 de minute intr-o forma rotunda cu diametrul de 35 cm. 2. Dupa ce blatul trece testul cutitului il lasam sa se raceasca si il taiem pe orizontal in doua, pentru a obtine doua jumatati de blat. 3. Intre timp pregatim crema. Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, neaparat sa adaugati zaharul:) e imperativ sa aiba zahar crema;) Racim budinca. 4. Batem untul cu mixerul pana rezulta o crema spumoasa. Adaugam si zaharul pudra si mai batem pana se integreaza tot zaharul. 5. Amestecam untul spuma si budinca racita si le amestecam cu mixerul pana rezulta crema delicioasa. 6. Fructele de padure inghetate le fierbem cu 1/2 cana apa si 4 linguri zahar. Le luam de pe foc si apoi le lasam sa se raceasca 20 de minute, apoi adaugam un plic de gelatina. 7. Montam tortul: asezam prima parte de blat pe tava pe care dorim sa il servim, apoi insiripam blatul cu sirop de pe fructele de padure si asezam un strat gros de crema. Apoi asezam a doua jumatate de blat peste care asezam un alt strat gros de crema, iar peste crema asezam fructele de padure. Le putem aseza cu o furculita pentru a fi impartite pe taota suprafata tortului. 8. Dam tortul la frigider 2 ore si apoi servim. POFTA BUNA!!! si La Multi Ani tuturor mamelor din lume! Tort banane si fructe padure (1 of 1)

Categories: Deserturi

One Response so far.

  1. florina says:

    doresc reteta

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment