Am primit de ziua mea un aparat Tassimo de la Bosch. Pot sa va spun ca perioada de acomodare nu a fost cea mai fericita, deoarece inainte aveam un espressor tot de la Bosch (de vreo 10 ani) care era “the old fashion way”, adica schimbai cafeaua in el, curatai sita, adaugai alta cafea, apa, fomai laptele etc.

Ei bine cu Tassimo nu trebuie sa faci nici unul din aceste operatiuni “on a regular basis”. Asta inseamna ca il cureti o data pe saptamana, il alimentezi cu apa tot cam asha, deoarece are un rezervor de 2 litri, iar capsulele sunt super easy de manevrat deoarece le arunci cu totul dupa ce au fost consumate.Decalcifierea o faci cand iti spune el, ca e destept. Daca faci cafea cu lapte e recomandat sa-l cureti rapid, dar pentru cei iubitori de espresso pur, e perfect, nu necesita curatare decat foarte rar.

Pretul? Ei bine e mai mare/cafea, insa e compensat (probabil) de comoditate. Mie chiar imi placeau operatiunile de dimineata, pentru pregatirea espresso-ului. Dar m-am obisnuit si sa apas pe un buton, sa schimb o pastila.

Ceea ce imi place cel mai putin la Tassimo?

Faptul ca laptele care vine in pastila pentru cappuccino/latte este deja indulcit.

Pai cum sa fie indulcit cand acest aparat in opinia mea se adreseaza tocmai populatiei feminine care ar dori o cafea buna dis de dimineata si nu are timpul necesar sa pregateasca espressorul adevarat?

Pai persoanele de gen feminin foarrrte..si accentuez FOARTE rar consuma zahar, si cu siguranta nu in cafea!!!Poate intr-o ciocolata, o bucata de tort de ciocolata (o data pe saptamana..poate) dar nu in cafeaua de zi cu zi.

Eu le-as face o propunere celor de la Tassimo: sa incapsuleze laptele fara zahar, sa existe de asemenea optiunea de latte si cappuccino cu skim milk (adica lapte 0.1%) si sa existe o varietate maaaaare..mult mai mare de cafele/branduri de cafea…si atunci Tassimo de la Bosch va fi cu adevarat un succes in randul populatiei de gen feminin;) just a suggestion!!!

In concluzie Tassimo e simplu, rapid, pentru diminetile cand nu avem timp de nimic decat sa alergam prin casa ca si besmeticele, dar se pot adauga multe lucruri pozitive la acest brand deja popular si considerat cool;)

Vi l-as recomanda in acest moment? Da, dar cu rezervarea ca nu este pentru connoisseuri in ale cafelei, este pentru cei grabiti si fara timp sau pentru cei care nu s-au cufundat inca in arome, gusturi si legende ale cafelei adevarate…

Categories: Diverse

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment