Souce anglais

Am facut acest sos de vanilie pentru crispy bananas si a avut o trecere nemaipomenita la noi in familie. Este un sos galbui de vanilie (mie imi place sa-l numesc budinca de vanilie lunga). Este extrem de usor de facut pe ochiul cel mai mic de la aragaz la foc minim. Singurul trick este sa nu fiarba frisca cu bulbuci, doar sa fie fierbinte.

Aveti nevoie pentru sosul /crema englezesc de:

* 1 canita de frisca dulce nebatuta

* 3 galbenusuri de ou

* 1/3 fiola esenta de vanilie Dr Oteker(sau zahar vanilat)

* 2 linguri de zahar

Incalziti frisca fara a o fierbe(la 85 grade C), adaugati vanilia si galbenusurile amestecate foarte bine in prealabil cu zaharul. Tineti pe foc fara a fierbe si amestecati continuu intre 5 si 10 minute pana devine mai gros sosul(tot la aprox 85 grade C). Se formeaza o compozitie cremoasa, ca si o budinca de vanilie subtire, care o putem servi la desert sau cu inghetata. Serviti cu crispy bananas sau cu fried icecream(vezi reteta).

Categories: Deserturi

5 Responses so far.

  1. [...] (din foietaj cumparat:) umpluta cu fructele de sezon (capsuni si rubarba). Mai adaug si putin sos anglaise pentru a crea un desert care sper ca va incanta pe toata [...]

  2. [...] Serviti cu inghetata de vanilie sau cu crema engleza. [...]

  3. [...] colorate. Am folosit 10 foi de placinta si am facut un fel de strudel care daca il serveam si cu un sos englez ar fi fost mult prea caloric dar [...]

  4. [...] cuptor aproximativ 40 de minute la 180 grade C. 4. Apoi am servit cu frisca sau se poat servi cu  souce anglaise. POFTA [...]

Leave a Reply


Recent posts

Hajdúszoboszló sau Hajdu

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Salata cu somon si...

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

City Break la Szeged

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Sparanghel pe grill cu...

Posted on iun - 15 - 2014

0 Comment