sos aioliSau un mujdei mai altfel:) Mie imi place usturoiul in fel si chip, pare-se inca de cand eram la mami in burtica si asta din cauza ca ei ii placea la nebunie painea prajita frecata cu usturoi mult mult. Asa ca nu ma dezmint folosind multe kg de usturoi pe an, noroc ca jumatatea mea e la fel de impatimit cu usturoiul:) Acest sos aioli e super famoso la restaurantele bune si foarte bune, dar si la cele de duzina. Se face usor si merge cu carne, cartofi sau chiar si pe paine in cazul meu. Folosim:

  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce-optional
  • 1/2 lingurita mustar
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml ulei
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  1. Se piseaza usturoiul intr-o presa, cu putina sare, pana cand se obtine o pasta fina.
  2. Cu cat este mai fina pasta obtinuta, cu atat va fi mai reusit sosul.
  3. Se adauga boiaua, sarea si galbenusurile, se amesteca pentru omogenizare si apoi se toarna putin cate putin uleiul, ca la maioneza clasica.
  4. Cand compozitia devine cremoasa, se adauga zeama de lamaie, condimentele, se mai freaca putin si apoi se tine la rece pana in momentul servirii. Merge bine cu orice fel de carne si paine sau cartofi
  5. POFTA BUNA!!!

*imagine preluata de la http://www.bonappetit.com/test-kitchen/cooking-tips/article/suzanne-goin-s-recipe-for-the-creamiest-aioli

One Response so far.

  1. Poliana says:

    Si eu iubesc usturoiul dar uite ca sos aioli nu am incercat. Multumesc de reteta, o trec pe lista 😉

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment