Am avut musafiri in urma cu cateva zile, draga mea colega din Italia ne-a vizitat si am petrecut cateva seri excelente degustand tot ce se putea degusta, mai ales in materie de bauturi-si spun asta pentru a fi finuta si a nu spune ca am baut cantitati industriale de tuica de prune care pare sa fie preferata ei in ultimul timp:)desi ea ii spune cu drag Grappa-dar tuica noastra nu are nici in clin, nici in maneca cu grappa lor de 30 de grade, tuica noastra din Ardeal are 55:)

Datorita caniculei care s-a abatut asupra Clujului, in una din seri am decis sa facem o Sangria adevarata, rece, tare si plina cu fructe ca sa compenseze cumva lipsa aerului conditionat resimtita acut de toata lumea:)

De asemenea am consumat si multa Sangria-doar e vara, cald si bine si trebuie sa ne racorim.

P. are o reteta din Spania si am luat-o de buna si de adevarata pentru ca alta nu aveam la indemana si pentru ca aveam nevoie urgenta de sangria rece home made.

Am facut ceva mai tarziu si un research pe Google si am gasit pe langa multe retete fenomenale de Sangria si un articol tradus cu Google Translate si care motorul de cautare mi l-a dat de bun -adica de articol romanesc-si mi-a placut foarte mult asa ca va dau si voua un citat din frumoasa traducere:

“În primul rând aveţi nevoie pentru a reduce portocale în jumătate. Apoi, cu ajutorul unei presiuni citrice aveţi nevoie pentru a stoarce sucul afară. Într-o alternativă care aveţi nevoie să se rostogolească portocale netăiate pe o suprafaţă de lucru plană. Apoi, este timpul pentru tine să taie portocale în jumătate şi cu ajutorul unei furculite aveţi nevoie pentru a le stoarce în mod corespunzător.”

Acum dupa ce ati ras bine sper, deoarece Google vorbeste romaneste la fel cu familia regala romana (mai exact Printul Paul si Printesa Lia-care trebuie sa apreciem ca a invatat foarte bine limba noastra foarte grea de altfel in comparatie cu engleza) sa trecem la reteta noastra.

Am folosit ce am avut prin casa, adica litri de vin, fructe, zahar plus ceva cognac. O reteta de succes zic eu!

Avem nevoie de:

  • o sticla de vin rosu preferabil demi dulce
  • 50 ml cognac sau brandy
  • 50 ml lichior de portocale Cointreau
  • 100 ml suc de portocale rosii
  • o piersica ,un mar, o lamaie, o portocala taiate felii subtiri, ceva capsuni
  • 3 linguri de zahar (optional)
  • 2 cani de apa minerala
  • gheata

1. Se amesteca toate ingredientele intr-un vas incapator, preferabil de lut spun spaniolii, dar sa fim seriosi-cine tine in casa ulcioare de lut pentru once a year Sangria?
2. Eu va sugerez sa nu diluati bunatate de alcool cu gheata, mai bine preparati Sangria din timp si lasati-o la frigider sa se raceasca bine bine. Puneti cuburi de gheata daca e neaparata nevoie direct in pahar si turnati apoi Sangria.

Vinul zeilor…delicios..:)

Sa aveti o vara caniculara!!!!si la cat mai multa Sangria rece! Atentie la durerile de cap provocate de zahar! mai bine mai acrisor in functie de cantitatea care doriti sa o consumati:)

POFTA BUNA!!!

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment