Am gasit la piata la o lelitza  de la tara foarte simpatica, porumbele. Abia mi-am mai amintit ce sunt, de pe vremea copilariei de la buni de la tara. Am crezut initial ca sunt afine mari, dar nu sunt, au sambure si sunt foarte diferite la gust. Am cumparat cam 500 grame cu 2 lei. Mi-a parut rau mai apoi ca nu i-am dat la tanti macar 5 lei, sunt convinsa ca le-a cules ea cu manutza ei si mi-a aratat si ca nu mai aveau codite pentru ca le rupsese ea.

Porumbelele sunt fructe de padure care au forte multa vitamina C si se culeg de obicei dupa ce le-a prins frigul, adica dupa ce au fost brumate.

Porumbele sunt fructele unui arbust care creste prin finete sau pe la margini de cranguri. Cand sunt coapte, fructele de porumbe au culoare neagra-violacee si marimea unei visine mici. Contin mult tanin, ceea ce le face sa fie foarte astringente. Sucul de porumbe este foarte bogat in vitamina C. Au un sambure  mic.

Porumbelele pot fi mancate goale sau pot fi transformate in suc, sirop, ceai sau pot fi combinate cu miere de albine.

Siropul de porumbele este exceptional si poate fi combinat cu apa minerala sau sifon in timpul iernii pentru o bautura energizanta, naturala si sanatoasa.

Pentru sirop de porumbele folosim:

  • 1 kg de porumbele
  • 1 kg zahar
  • sticle pentru sirop cu capac

1. Porumbelele se spala si se pun la fiert cu apa rece care sa treaca peste ele cam cu 6-8 cm.

2. Se fierb  40-50 minute.

3. Se ia oala de pe foc si se lasa 48 de ore la rece.

4. Se strecoara presand fructele cu mana, se cantareste siropul rezultat,, se adauga pentru fiecare litru de suc 1 kg de zahar.

5. Se pune siropul la fiert  cam 30 minute.

6. Se pune fierbinte in sticle sterilizare in prealabil, se acopera si se sterilizeaza in ziua intai 30 minute, a doua zi 15 minute.

*reteta preluata de pe http://www.la-baguette.ro/retete-culinare/conserve-si-gemuri/sirop-de-porumbele.htm

Se depoziteaza la rece (fara a-l ingheta). Se serveste cu apa mineara sau sifon.

POFTA BUNA!!!

Categories: Deserturi, Diverse

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment