pascaAceasta pasca cu smantana si branza de vaca cremoasa este delicioasa pe masa de Pasti. Este extrem de simplu de facut si delicioasa pentru papilele gustative. Daca bunica stia reteta aceasta sunt sigura ca nu mai facea de mult aluatul acela greoi de cozonac. Ingrediente: Foaia:

  • 150 gr unt
  •  faina cat cuprinde (cam 500 grame)
  • 1/3 cana zahar
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Toate ingredientele se amesteca, se face o foaie si se intinde intr-o tava de tort mai mare, de 34X24 cm. Se adauga atata faina cat ia aluatul, pana il putem intinde cu sucitorul si nu se lipeste. E nevoie de putina dexteritate, dar veti reusi. Umplutura:

  • 500 g smantana grasa de 20% grasime
  • 500 g branza de vaca cremoasa
  • 4 galbenusuri
  • 8 albusuri batute spuma
  • 3 linguri faina
  • 1 cana stafide care le-ati hidratat in apa cu rom
  • 1 si 1/2 cana zahar
  • 2 linguri esenta de vanilie
  1. Smantana se pune intr-un vas impreuna cu branza de vaca, se amesteca cu galbenusurile, zaharul, 2 lingurite de vanilie de la Dr Oteker, stafidele.
  2. Apoi se pune faina si se amesteca de jos in sus (nu circular).
  3. Se adauga albusurile batute spuma si faina. Pentru a bate albusurile spuma tare se adauga un praf de sare (un varf de cutit) si doua lingurite de apa foarte rece.
  4. Totul se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade pentru 30-40 minute sau pana trece testul cutitului.
  5. Exceptional de simplu si de delicios. Insa nu e pentru cei care sunt la cura de slabire!:)
  6. PASTE FERICIT!!!

2 Responses so far.

  1. Ce deliciu, exact pe placul meu! Sarbatori fericite iti doresc!

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment