Aceasta pascuta cu smantana si putin branza de vaca cremoasa este delicioasa pe masa de Pasti. Este extrem de simplu de facut si delicioasa pentru papilele gustative. Daca bunica stia reteta aceasta sunt sigura ca nu mai facea de mult aluatul acela greoi de cozonac.

Ingrediente:
Foaia:

  • 150 gr unt
  • 200 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Toate se amesteca, se face o foaie si se intinde intr-o tava de tort mai mare, de 34X24 cm.

Umplutura:

  • 500 g smantana grasa de 20% grasime
  • 500 g branza de vaca cremoasa
  • 10 galbenusuri
  • 10 albusuri batute spuma
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 1 cana stafide care le-ati hidratat in apa cu rom
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de vanilie

1.Smantana se pune intr-un vas impreuna cu branza de vaca, se amesteca cu galbenusurile, zaharul, arome.

2.Apoi se pune faina si se amesteca de jos in sus (nu circular).

3. Se adauga albusurile batute spuma, grisul si stafidele.

4. Totul se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana trece testul cutitului.

Exceptional de simplu si de delicios. Insa nu e pentru cei care sunt la cura de slabire!:)

PASTE FERICIT!!!

3 Responses so far.

  1. Ancuta says:

    Buna ziua! Ma scuzati ca intreb, nu trebuie praf de copt?

  2. Ancuta says:

    Multumes frumos!

Leave a Reply


Recent posts

Hajdúszoboszló sau Hajdu

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Salata cu somon si...

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

City Break la Szeged

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Sparanghel pe grill cu...

Posted on iun - 15 - 2014

0 Comment