Aceasta pascuta cu smantana si putin branza de vaca cremoasa este delicioasa pe masa de Pasti. Este extrem de simplu de facut si delicioasa pentru papilele gustative. Daca bunica stia reteta aceasta sunt sigura ca nu mai facea de mult aluatul acela greoi de cozonac.

Ingrediente:
Foaia:

  • 150 gr unt
  • 200 gr faina
  • 70 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie

Toate se amesteca, se face o foaie si se intinde intr-o tava de tort mai mare, de 34X24 cm.

Umplutura:

  • 500 g smantana grasa de 20% grasime
  • 500 g branza de vaca cremoasa
  • 10 galbenusuri
  • 10 albusuri batute spuma
  • 9 linguri faina
  • 4 linguri gris
  • 1 cana stafide care le-ati hidratat in apa cu rom
  • 10 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de vanilie

1.Smantana se pune intr-un vas impreuna cu branza de vaca, se amesteca cu galbenusurile, zaharul, arome.

2.Apoi se pune faina si se amesteca de jos in sus (nu circular).

3. Se adauga albusurile batute spuma, grisul si stafidele.

4. Totul se pune peste foaie si se da la cuptor la 180 grade pentru 30 minute sau pana trece testul cutitului.

Exceptional de simplu si de delicios. Insa nu e pentru cei care sunt la cura de slabire!:)

PASTE FERICIT!!!

10 Responses so far.

  1. Ancuta says:

    Buna ziua! Ma scuzati ca intreb, nu trebuie praf de copt?

  2. Ancuta says:

    Multumes frumos!

  3. mirela says:

    Cu ce pot inlocui grisul?

    • Adriana says:

      Cred ca ai putea incerca cu faina. Dar nu garantez ca va fi exact la fel. Va fi insa bun.:)

  4. mirela says:

    Cred ca am gasit ceva,,,, se numeste semola (semolino),,,,nu mai pun faina. Tava are h 4 cm? Ca eu asa am tava cu aceste dimensiuni,,,,☺

    • Adriana says:

      ar trebui sa fie mai inalta deoarece cred ca iti va creste mai mare. Nu stiucum iasa cu tofu, dar iti recomand branza:)cat mai cremoasa.

  5. mirela says:

    Si inca o intrebare : pot folosi tofu ? (Ca aici nu am branza de vaci cremoasa

  6. mirela says:

    Inseamna ca pot folosi Philadelphia ?

  7. mirela says:

    Azi am facut-o, a iesit foarte buna. Multumesc!

Leave a Reply


Recent posts

Legume la cuptor cu...

Posted on feb - 1 - 2015

0 Comment

Ciorba de fasole cu...

Posted on feb - 1 - 2015

0 Comment

Marinata pentru carne de...

Posted on feb - 1 - 2015

3 Comments

Marinata pentru muschiulet de...

Posted on feb - 1 - 2015

0 Comment