O cina rapida si gustoasa, care nu esueaza niciodata si care este foarte economica. Aceasta mancarica de mazare poate fi facuta si putin mai complex, daca adaugam o lingura de faina in momentul in care calim ceapa in ulei. Astfel va rezulta un sos mai gros si mai consistent. Eu insa nu prea sunt de acord cu nici un fel de faina prajita in mancaresi de aceea am taiat aceasta etapa. Daca insa doriti sa incercati, este si aceea o optiune-cea cu faina :)

Carnatul are o insemnatate deosebita la aceasta mancarica. Daca reusiti sa gasiti un carnat putin afumat si cu putina grasime, dupa prajire fara ulei direct in tava de teflon acesta va avea o aroma deosebita si va complimenta excelent mazarea. Eu va sugerez sa incercati cu diferite tipuri de carnati. Nu veti fi dezamagiti si veti obtine de fiecare data o reteta putin diferita.

Am folosit:

  • 1 conserva mazare (400 gr)
  • 1 conserva rosii decojite cuburi (400 gr)
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita pipr
  • 1 lingurita sare
  • patrunjel productie balcon
  • 1 ceapa mica
  • 2 linguri ulei

1. Prajim ceapa in ulei pana devine transparenta.

2. Adaugam mazarea scursa si spalata de cateva ori.

3. Adaugam si rosiile din conserva.

4. Condimentam cu zahar, sare si piper.

5. Fierbem 4 minute si apoi servim cu carnat prajit intr-o tigaie non stick, putin afumat.

O cina pe cinste, rapida si buna.

POFTA BUNA!!!

 

Leave a Reply


Recent posts

Pasca (revisited)

Posted on apr - 17 - 2014

1 Comment

Venezia si Carnavalul

Posted on apr - 12 - 2014

0 Comment

Crumble cu mure, merisoare...

Posted on mar - 30 - 2014

0 Comment

Tartine cu somon

Posted on mar - 15 - 2014

0 Comment