marinata porcNu stiu altii cum sunt, dar mie imi place sa improvizez in bucatarie. Astfel, in functie de ceea ce cumpar in materie de produse de la magazin (tip de carne, legume), incerc sa gasesc solutii noi, retete noi.

Bineinteles ca nu putem sa reinventam roata, deoarece in domeniul culinar cam totul a fost deja facut, toate combinatiile au fost deja incercate-insa putem sa adaptam retetele la ceea ce ne place noua in materie de condimente, timpi de gatire, etc.

Am cumparat de la carmangeria Cina de pe Calea Baciului un muschiulet de porc frumos, si m-am gandit sa il pun peste noapte la marinat, pentru a avea mai multa savoare si pentru a incerca marinarea si a vedea daca exista vreo diferenta intre carnea marinata si cea nemarinata cand vine vorba de a le gati la cuptor sau pe grill. Si va pot spune ca exista. Carnea marinata este mai frageda dupa ce o gatim.

Am facut marinata astfel:

[pentru un muschiulet de porc intreg de 900g]

  • 1 cana vin rosu sec
  • 2 cani suc de portocale (proaspat stors)
  • 3 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita piper
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/4 lingurita anason
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare

1. Am lasat porcul la marinat peste noapte in frigider, intr-un vas acoperit sau o punga cu fermoar(Zip lock)

2. Apoi l-am scos din marinata, l-am dat la cuptorul preincalzit la 200 grade C, intr-un vas de iena, si l-am lasat la cutoptor aproximativ 30 de minute (il lasati pana carnea de porc nu mai este rosie, nici macar in mijloc).

Veti simti diferenta!

POFTA BUNA!

 

Categories: Carne de porc

One Response so far.

  1. ConstantinV says:

    Hmmm!
    Sunt multe de spus aici.

    Muschiulet de 900g?!?!?!
    Amestecul in care se pune muschiuletul se numeste MARINADA!!!
    Mai mult suc decat vin?!
    Numai 1/2 lg. de sare?!
    Cu atatea mirodenii diferite ar trebui sa fi vorbit de gust si NU despre fragezime care este data mai degraba de conditiile de coacere.

    Muschiuletul se pune mai intai in tigaie, se prajeste pe trei/patru parti si APOI se baga la cuptor.

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment