iepure marinata Carnea de iepure-care o gasesc foarte des la Lidl ma incanta. Asta deoarece ne-am saturat de pui despre care am auzit ca e plin de antibiotice si hormoni de crestere (nu am pe nimeni la tara sa-mi creasca 10 pui pe an), iar porcul este singura optiune ramasa. Si curcanul ma incanta tot din aceste considerente. Sunt convinsa ca nici iepurele nu e  crescut pe camp, si nici curcanul nu zburda liber prin copaci, dar traiesc cu speranta ca e mai buna aceasta carne pentru noi. Marinata pentru iepure este asemanatoare cu marinata pentru porc, in sensul ca am facut-o cu suc de portocale proaspat stors, vin alb, dar difera mirodeniile. Astfel am folosit:

  • 3 bucati de iepure mari
  • 2 cani vin alb de la Nachbil (au varsat la Nachbil in Beltiug)
  • 1 cana suc de portocale praspat stors
  • 1 cana apa
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de ienibahar
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat

1. Amestecam toate ingredientele inafara de carne, apoi adaugam carnea si acoperim cu un capac sau folosim o punga cu fermoar (Zip Lock)

2. Lasam carnea la marinat peste noapte(12-16 ore).

3. Scoatem apoi carnea din marinata si o dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C, intr-un vas de iena, acoperit, aproximatic 25-30 de minute in fuctie de marimea bucatilor. Carnea trebuie sa fie patrunsa peste tot.

4. In ultimele 5 minute daca dorim sa facem o crusta pe carne putem adauga 2 linguri de ulei de masline pe bucatile de carne si sa lasam vasul neacoperit.

POFTA BUNA!!!

Categories: Carne de oaie/miel

3 Responses so far.

  1. Camelia says:

    Sunt cam slabanogi iepurii de la Lidl. Dar ce sa-i faci, buni si aia.
    Dupa marinare, atunci cand pui iepuele de la cuptor, mai pui si marinata in tava sau pui doar iepurele?

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment