legume la cuptorDeoarece exista o intreaga polemica pe BucatariaAdrianei de pe Facebook cu privire la numele acestor legume la cuptor cu branza si ou pe care le-am numit Soufle, am hotarat sa-i dau acestei retete un nume care sa nu iste alte divergente de opinii. Aceasta reteta am creat-o pentru a deghiza legumele si in special brocolli, pentru a fi mai usor de mancat de anumiti mebmbrii ai familiei care nu sunt prieteni cu legumele. Ingrediente:

  • 2 cani de brocolli
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 3 cozi de telina
  • 200 grame de branza de vaca afumata (de la Lidl)
  • 6 felii de cascaval cheddar
  • 4 oua
  • 1/2 cana lapte
  • sare/piper

1. Legumele se curata si se fierb la abur. Eu am o oala inox pentru gatit la aburi (asemanatoare cu cea de aici).

2. Apoi legumele se pun intr-un vas de iena, peste ele se presara branza de vaca afumata si deasupra se pun feliile de cheddar.

3. Se bat ouale si se amesteca cu lapte, sare/piper si apoi se toarna peste legume.

4. Se da la cuptor la 180 grade C, pentru aproximativ 30 de minute. Initial se acopera vasul de iena cu o folie de aluminiu, dar ultimele 5 minute se indeparteaza folia pentru a se forma o crusta din branza.

Serviti cu smantana sau asa cum e.

POFTA BUNA!

Categories: Aperitive/Snack-uri

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment