Aceste prajiturele sunt diferite de muffins in primul rand prin faptul ca sunt de obicei ornate cu crema si de asemenea deoarece se fac de obicei din compozitie de tort.

O reteta simpla de cupcakes este urmatoarea:

Pentru 12 cupcakes

  • 185g faina
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 185g zahar
  • 185g unt
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 3 oua batute ca si pentru omleta

pentru ornat:

  • 125g crema de branza
  • 200g zahar tos

pentru decorat:

  • margelute de zahar sau alte decoratii dragalase si comestibile

1 Incalzim cuptorul la 180 grade C.

2. Amestecam faina, praful de copt si o priza de sare.

3. Separat mixam untul-la temp camerei, cu zaharul iar mai apoi adaugam si ouale batute ca si pentru omleta.

4. La sfarsit adaugam si faina, dar nu mai amestecam cu mixerul, ci cu lingura de jos in sus, pana cand toata faina este incorporata.

5. Asezam cate o hartie de muffin in fiecare din cele 12 gauri ale tavei, apoi divizam compozitia in fiecare hartiuta. Daca nu aveti hartiute speciale pentru muffins nu este necesar sa ungeti tava de muffins deoarece datorita compozitiei cu mult unt cupcakes-urile nu se vor prinde.

6. Dati la cuptor cam 12 minute.

7. Crema pentru ornat o facem amestecand 120 grame de crema de branza Philadelphia sau orice alt fel de crema de branza (in Cluj nu este alt fel din cate stiu eu) cu 200 grame de zahar pudra. Eu am adaugat si colorant alimentar pentru o crema mai interesanta.

Cupcakesurile pot fi pastrate la congelator pana la o luna nedecorate. De asemenea le puteti decora cu o zi inainte de a avea nevoie de ele si le puteti pastra la frigider. Dupa cum v-am spus, sunt niste prajiturele foarte versatile si frumoase, care cu siguranta vor intoarce cateva priviri:)

POFTA BUNA!!!



One Response so far.

  1. […] Cupcakes de vanilie Sun Oct 24, 2010 17:59 pm Cupcakes de vanilie […]

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment