DSC_0366

Am avut ocazia sa-mi petrec o parte din vacanta de vara intr-un loc deosebit, pe care il mai vizitasem in trecut in trecere, orasul cetate Trogir (patrimoniu UNESCO) din Croatia de langa frumosul oras Split.

A fost o experienta deosebita care mie mi-a lasat amintiri atat de frumoase incat m-as intoarce oricand acolo pentru cel putin o saptamana, pentru a descoperi alte stradute, a vedea alte yachturi frumos luminate in port, pentru a manca in alte restaurante excelente care servesc peste proaspat pescuit si pentru a calca pe pietrele frumos slefuite de trecerea sutelor de ani de cand au fost puse una peste alte pentru a forma frumoasa cetate Venetiana. Pentru ca influenta italiana (venetiana) se simte la tot pasul, amintind de Italia si de frumoasele ei orase cetate.

Cu ajutorul aplicatiei Trip Advisor instalata pe telefon puteti gasi cele mai bine cotate restaurante si cele mai bune locuri pentru Pizza la felie. Noi ne-am “pierdut” pe stradutele incalcite si mici si am cautat restaurante frumoase si bine cotate, am ascultat ce spuneau cei care tocmai ieseau din ele si am descoperit niste diamante minuntate.

DSC_0866

Una dintre aceste restaurante este  Restaurantul Konoba Era-unde am avut parte de o experienta de neuitat. Deoarece eu sunt de parere ca a merge la restaurant nu inseamna sa ma limitez strict la a manca o mancare buna, inseamna mult mai mult decat atat, insamna a crea o conexiune cu restaurantul respectiv, cu cel care te serveste, a avea o experienta, a locatiei, a mancarii frumos prezentate, a bauturilor care iti sunt recomandate si care “merg” cu mancarea comandata, a povestilor din spatele mancarii si a bauturii care o comanzi.

Dupa parerea mea totul trebuie sa se imbine frumos, sa formeze o poveste care sa ti-o amintesti peste ani si care sa-ti creeze amintiri “calde”si frumoase.

DSC_0868

Ei bine, la Restaurantul Konoba Era veti crea astfel de amintiri care vor ramane cu voi peste ani.

Mi-a placut totul, din momentul in care am intrat pe terasa restaurantului, care era de fapt o mica straduta infundata undeva in inima Trogirului, pana la sentimentul de familiaritate cu care stuff-ul ne-a plimit si ne-a pregatit o masa, de la prezentarea pestilor nepreparati pe care bucatareasa i-a trimis pe o tava de inox pentru ca noi sa-i putem inspecta si a alege care am dori sa ni se gateasca, pana la faptul ca fata care ne-a servit s-a oferit sa ii dezoseze pentru noi si sa ne spuna ce parere are ea despre gustul carnii ficarui peste in parte si cum ar trebui sa ii mancam(fie cu ulei de masline-pentru cel mai sec sau cu lamaie pentru ceilalti).

Tipurile de pesti care se gasesc in general in restaurantele din Trogis sunt Sea bream, sea bass, roosterfish, brill, red scorpionfish, sardine, mackerel, flounder, red mullet, dentex, tuna. Noi am luat Scorpionfish-care este un peste rosu foarte interesant, Sea Bass-un gust foarte bun si Flounder, care mie mi s-a parut cea mai buna carne, dar parerile la masa noastra au fost impartite.

Pe langa minunatele platouri cu peste la acest restaurant au o paine cu ustoroi (Garlic Bread) care este extraordinat de buna, fiind un fel de pizza calzone umpluta cu branza, sos de rosii si ulei de masline si coapta in cuptorul lor de pizza.

DSC_0861

Pe langa restaurantele minuntate in Trogir veti gasi o promenada aliniata cu palmieri, un port excelent unde veti putea admira de foarte aproape diferite tipuri de yachturi mai vechi sau mai noi, o piaza cu terase, baruri si muzica live unde veti simti ca sunteti complet deconectati de realitate si ca sunteti intr-un alt timp. De asemenea intreaga admosfera in Trogir este una de vacanta, relaxare, oamenii sunt politicosi si zambitori, totul se leaga frumos, asa cum ar trebuie sa fie in orice vacanta.

Va recomand Trogirul ca destinatie de vacanta si pentru experiente minunate care se vor lasa cu amintiri colorate:)

Happy Travels!!

 

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment