photo (16)

Cea mai simpla si rapida prajitura de week-end. Intr-un cuptor electric va fi gata in 30 de minute. Pregatirea prajiturii dureaza 5 minute…maxim. Daca doriti mai multe informatii despre acest tip de prajiturica, care poate sa fiefacut cu tot felul de fructe, puteti citi mai multe aici. Ingrediente:

  • 1 cana afine
  • 1 cana merisoare
  • 1 cana mure
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingura faina

Pentru blat folosim:

  • 3/4 cana ovaz expandat (oats)
  • 3/4 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 3/4 cana zahar
  • 1/2 unt
  • 1 varf de cutit de sare
  1.  Amestecam fructele cu zaharul si faina. Le asezam intr-un vas de yena care are dimensiuni aproximative de 30X40 cm
  2.  Amestecam ingredientele pentru blat, cu untul topit si amestecam bine cu o furculita.
  3. Asezam blatul peste fructe in vas si intindem bine. Dam la cuptorul preincalzit la 200 grade C aprocimativ 30 de minute, la cuptorul electric, cu ventilatia pornita. LA un cuptor normal trebuie sa tinem prajitura la cuptor intre 45 si 60 de minute.
  4. Vom sti ca prajiturica e gata cand fructele de sub blat incep sa fiarba si vom vedea bule iesind pe margini la suprafata prajiturii.
  5. Scoatem prajitura de la cuptor si o lasam sa se raceasca 10 minute, apoi o servim cu o cupa de inghetata de vanile.

POFTA BUNA!!

photo 1 (14)

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment