Compot de coarne (100 of 1)Pentru cei care nu au mai auzit de coarne, puteti citi mai multe informatii aici. Eu am auzit de coarne la buni la tara, adica intr-un sat mic si frumos numit Aschileu Mic, care pare situat la capatul lumii si unde buni punea pe iarna coarne in compot in fiecare an. Asa ca am fost incantata sa gasesc coarne si la piata mare din Cluj, si am cumparat o galeata imediat. Compotul se pune extrem de usor, iar sticla din imagine are o poveste mai interesanta deoarece a fost vanduta la o licitatie pentru a-l ajuta pe Mihai. Pentru povestea lui Mihai dati click aici. Or fi avand aceste “coarne” si o alta denumire…., dar eu sincer nu o cunosc . Asa le spunea strabunica si bunica , asa le spun si eu…

Ingrediente :
  • 1 kg coarne
  • 300 g  zahar
  • 1 l apa
  • 1/4 lingura salicil ( optional, eu nu am folosit)
Preparare :
  1. Curatam coarnele de codite si le spalam.
  2. Intre timp punem apa la fiert si in momentul in care clocoteste adaugam si zaharul
  3. Cand acesta e topit si incepe din nou sa dea in clocot adaugam si coarnele
  4. Le lasam in acest sirop fierbinte pana isi schimba culoarea (aproximativ 30-40 secunde)
  5. Le scoatem separat intr-un vas si le asezam in borcanele spalate si uscate
  6. Siropul il lasam sa dea din nou iun clocot si apoi oprim focul
  7. Adaugam si 1/2 lingura salicil amestecand pana acesta se dizolva
  8. Turnam peste fructele asezate in borcane siropul fierbinte, insurubam capacele pe borcane si le asezam pana a doua zi in dust uscat (in paturi)
  9. Depozitam in camara pana la iarna:)
  10. POFTA BUNA!!!

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment