supa fasole   O ciorba de fasole asa cum imi place mie, fara faina, cu multe legume si fasole, plus cateva bucatele dintr-un ciolan dezosat, afumat. Am folosit: [pentru oala de 4 l]

  • 4 cani de fasole rosie (fasolea trebuie pusa la innmuiat cu o seara inainte in apa si apoi trebuie fiarta in oala sub presiune, pentru a fi moale)
  • 1 ceapa intreaga
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 3 fire de telina cozi (optional)
  • 4 rosii pasate (eu le tai cu mixerul vertical pana rezulta o pasta)
  • 1 cana de bucatele de ciolan prefiert si dezosat taiate matunt
  • patrunjel verde
  • sare\piper
  • apa
  • 1/2 lamaie(optional)
  • 2 frunze de dafin

1. Fierbem fasolea in oala sub presiune.

2. Intr-o oala punem apa la fiert cu o lingurita de sare, apoi adaugam ceapa, morcovul taiat marunt, patrunjelul si cozile de telina.

3. Dupa 15 minute adaugam si rosiile.

4. Dupa inca 15 minute, cand morcovul este fiert, scoatem ceapa intreaga afara, adaugam fasolea deja fiarta si bucatile de ciolan afumat(prefiert si dezosat) si mai fierbem 10 minute.

5. La sfarsit adaugam patrunjelul si condimentam cu sare si piper. In cazul in care ciorba nu este destul de acrisoara, stoarcem si o jumatate de lamaie.

Serviti cu smantana.

POFTA BUNA!!!

Categories: Supe si ciorbe

Leave a Reply


Recent posts

Validare anunt bursadedomenii

Posted on aug - 22 - 2016

0 Comment

Salata de hrisca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

1 Comment

Paste de malai cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment

Budinca de tapioca cu...

Posted on apr - 20 - 2016

0 Comment