Cicoarea poate fi un inlocuitor de succes al cafelei. Are proprietati de enrgizare si ajuta functiile digestive, dar nu are cofeina. Astfel persoanele care nu au voie sa consume cofeina sau carora nu le este indicata cofeina pot folosi cicoarea cu succes pentru ritualul cafelei de dimineata. Aici puteti gasi mai multe informatii cuprivire la proprietatile cicorii. “  Cicoarea  este o plantă cunoscută pentru efectele sale curative, încă din antichitate. Fitoterapia utilizează rădăcina şi partea aeriană a cicorii.
Principiile active care intră în compoziţia cicorii, stimulează digestia, curăţă ficatul şi splina, detoxifică organismul, scad colesterolul şi glicemia, calmează uşor sistemul nervos, au efect uşor laxativ, stimulează, dar şi inhibă pofta de mâncare. Proprietăţile depurative ale acestei plante sunt remarcabile, Jean Valnet subliniind faptul că cicoarea = sânge curat.

Cea mai simpla metoda de preparare a cafelutei de cicoare este urmatoarea:

[pentru 2 persoane]

  • 1 lingura cicoare
  • 200 ml apa
  • indulcitor /zahar
  • 1 lingura lapte 0.1%

1. Fierbem apa impreuna cu cicoarea pentru 3 minute. Amestecam pentru a nu da in foc.

2. Turnam cafeaua rezultata printr-o sita in 2 cani.

3. Servim cu zahar/indulcitor si lapte degresat dupa gust.

POFTA BUNA si o dimineata de Week-end frumos!

 

12 Responses so far.

  1. ggl says:

    Mie îmi palce mai mult cicoarea decât cafeaua. Să vezi ce bună e cu lapte de soia.

    • Adriana says:

      Please please share it with us! As vrea sa stiu daca fierbi cicoarea direct in lapte sau tot in apa si adaugi laptele la sfarsit? Merci:)

  2. Dionisie Valentin Emmy says:

    Aloha! yo din radacina de cicoare imi fac cafea ,Cafeaua Oshawa O lingura de boabe de naut, o lingura de boabe de fasole, o lingura de boabe de orz se prajesc pe o tabla incinsa, se macina cu rasnita de cafea, dupa care se amesteca cu 3 linguri de cicoare prajita si macinata. yummy yammy yam yam yummy,

  3. ggl says:

    Incalzesc laptele de soia pana aproape de fierbere si dizolv cicoarea in ea. Mai ales daca a luat umezeaza si s-a aglomerat de trebuie s-o spargi cu ciocanul. Se dizolva greu dar merita. Fara apa.

  4. ggl says:

    Mi-am luat ieri exact cicoare din aia “Soalris” cum ai tu in pozele de mai sus. Aia nu e instant deci mai greu cu fiertul direct in lapte. De fapt si cicoarea pe care o ai tu e cu orz si secara. Uite fix acuma beau preparata fifty-fifty cu lapte (reteta “Sorin Apostu” :) .

  5. ggl says:

    Am inceput sa prepar cicoarea cu o cafetiera (french press). Cea “Solaris” e foarte buna pentru asta pentru ca e macinata mai mare. Cafetiera simplifica foarte mult procesul si nu mai murdaresc trei vase si filtrul ca sa prepar cicoarea, ci doar ibricul si cafetiera. Am sa incerc sa torn apa din fierbatorul electric si s-o las la infuzat o vreme sa vedem cum iese vs. fiert in ibric 3 minute si lasat sa stea inca 5, asa cum faceam pana acum.

  6. ema says:

    Este f.buna cicoarea instant.O prepar f.repede cu apa fierbinte si putin zahar brun.Se poate adauga si lapte.E nemaipomenita,imi place mai mult decit cafeaua.

  7. gabitu says:

    Exista cicoare instant la borcanase de 125 gr. “made in France”, foarte buna la gust (daca-ti place bineinteles). Este simplu si rapid de facut. Oparesti o lingurita (sau doua) de cicoare instant cu 250 ml de apa fiarta si … gata cafeluta. A, da. O gasesti in supermarket-uri la raionul “cafea” decofeinizata in general. Sau pe-acolo.

Leave a Reply


Recent posts

Hajdúszoboszló sau Hajdu

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Salata cu somon si...

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

City Break la Szeged

Posted on iun - 29 - 2014

0 Comment

Sparanghel pe grill cu...

Posted on iun - 15 - 2014

0 Comment